https://www.worldwidevisible.com/wie-zitten-achter-worldwide-visible/_406_f__18_NL
|
Winkelmandje

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder! De antwoorden op veelgestelde vragen vindt u in het menu links. Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail met uw vraag naar: info@worldwidevisible.com

Bianca van der Horst (34)

Initiatiefnemer van Worldwide Visible en oprichter van 100% Slechthorend. Zij is social-mediamanager voor In1school, een project van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Bianca heeft een progressief gehoorverlies waardoor haar gehoor steeds slechter wordt. Omdat ze merkte dat ze geluiden in het verkeer niet meer oppikte voelde ze zich onzeker worden op de fiets. Hieruit ontstond de behoefte om haar slechthorendheid zichtbaar te maken voor medeweggebruikers, zodat zij daar mogelijk ook een beetje rekening mee kunnen houden. Dus het werkt twee kanten op: Bianca let zelf goed op en voelt zich rustiger omdat het bordje haar helpt anderen te informeren dat ze hen mogelijk niet hoort naderen. Bianca gebruikt het bordje op de fiets, een sticker op haar werktas als zachte reminder voor collega's dat zij duidelijk moeten praten, en ze draagt natuurlijk het speldje.

 

Cor Toonen (75)

Cor is plotsdoof vanaf zijn 14e jaar en heeft dus ruim zestig jaar aan ervaringsdeskundigheid in huis! Inmiddels is Cor met pensioen, maar van beroep is hij werktuigbouwkundig ontwerper. En, je raad het al, hij is de ontwerper van het Limited Hearing bordje. Ook hij is uit eigen behoefte begonnen met zoeken naar het ideale informatie/waarschuwingsbordje. Tijdens een vakantie in Frankrijk maakte hij een wandelingetje over een landweggetje. Hij lette de hele tijd op of er niets aankwam, maar het gebeurde hem toch dat er plotseling een landbouwtractor langs hem heen scheerde. De schrik zat er vanaf dat moment goed in en hij realiseerde zich dat hij wellicht getoeter van de tractor niet had gehoord. Andersom kon hij ook niet van de chauffeur verwachten dat hij wist dat Cor hem niet hoorde aankomen en zo zou schrikken. Gelukkig liep hij keurig recht want als hij net op dat moment een stap opzij had gezet, was het niet goed afgelopen. Toen realiseerde Cor zich dat hij zijn gehoorverlies zichtbaar wilde en moest maken! Voor zijn eigen veiligheid en die van anderen. Het SH bordje dat te koop was in Nederland voldeed uiteraard niet in Frankrijk. Het internationaal blauw/witte symbool voldeed ook niet want dat valt onvoldoende op in het verkeer en wordt veelal geassocieerd met ringleiding in gebouwen. Een internationaal toegankelijk bordje, van solide kwaliteit, dat tevens goed te bevestigen is én opvalt in het verkeer, dat moest nog gemaakt worden. Cor ging aan de slag en na een paar jaar van testen en verfijnen, ontwikkelde hij het huidige gele Limited Hearing bordje. Hier zijn wij hem uiteraard heel dankbaar voor!

 

Petra de Beurs (56)

Petra is de moeder van Bianca en zodoende al vanaf het begin betrokken bij de zoektocht van Bianca naar een geschikt bordje voor op de fiets. Van dichtbij heeft zij meegemaakt hoe het Limited Hearing bordje bekend werd en hoeveel slechthorenden en (plots)doven blij zijn met hun bordje. Inmiddels heeft zij al heel veel pakketjes ingepakt en verzonden, en ze doet dit nog steeds bij elke bestelling met hart en ziel. Wie een bestelling bij ons heeft geplaatst weet al hoe mooi en vrolijk de pakketjes worden ingepakt!


Remco Veldhuis (26)

Remco was elf maanden oud toen hij slechthorend werd door hersenvliesontsteking. Inmiddels heeft hij zijn Master Accountancy aan de Universiteit van Tilburg afgerond en is hij op zoek naar een fijne baan. Remco kwam in contact met Worldwide Visible toen hij zelf een bordje aanschafte, en tegelijk ook één voor zijn oma. Hij deelt met veel enthousiasme zijn kennis en expertise op de (financiële) achtergrond om het Limited Hearing bekend te maken.

 

 

 

Website door CM Specialist | Design door Puntjes op de i | Sitemap